Dobrovolnictví
V rámci dobrovolnické činnosti je možné vyjet na krátkodobé, střednědobé i dlouhodobé pobyty do různých zemí světa. Dobrovolníci pracují v různých oblastech - nejčastěji ve zdravotnictví, vzdělávání, kulturní nebo sociální sféře. Za svou práci někdy dostávají stravu, ubytování a kapesné, jindy si musí celý pobyt hradit sami.
Stáž v Kyrgyzstánu a mé zážitky z níO organizaci AIESEC jsem se dozvěděl od kamaráda, který působil v pobočce v Brně. Poté, co jsem s ním a ostatními z brněnské pobočky strávil dva dny, tak mi bylo hned jasné, že se chci stát členem AIESEC v Praze, kde jsem začal nově studovat. Nakonec jsem se tedy stal členem a po dvou semestrech jsem se rozhodl vycestovat na stáž.
Číst článek Stáž v Kyrgyzstánu a mé zážitky z ní |
Zážitky z MalajsiePo bakaláři jsem pracoval ve velké IT firmě, kde jsem dal výpověď po půl roce a protože bylo jaro a nevěděl jsem co o prázdninách, vzal jsem uspořené peníze a začal hledat, co podniknout o prázdninách. Našel jsem AIESEC stáže, přihlásil jsem se a začal jsem si hledat stáž. Vybíral jsem nějakou exotiku...
Číst článek Zážitky z Malajsie |
Stáže s AIESEC"Jsme mezinárodní studentská organizace, která zprostředkovává studentům praxi formou zahraničních stáží nebo členstvím v organizaci. Díky tomu napomáháme rozvoji mladých lidí po celém světě."
Číst článek Stáže s AIESEC |
Pracovní stáž v agencii OSN v BonnuPo několika letech intenzivního vzdělávání v oboru Mezinárodních rozvojových studií na Univerzitě Palackého v Olomouci jsem se i já v druhém ročníku magisterského studia rozhodla, že je čas srovnat teoretické vědomosti s realitou a vyrazit na pracovní stáž do zahraničí. V souladu se svým akademickým zaměřením jsem se při výběru soustředila zejména na instituce působící v oblasti mezinárodních vztahů a humanitární a rozvojové spolupráce.
Číst článek Pracovní stáž v agencii OSN v Bonnu |
Kde hledat příležitosti nejen pro studium jazykůČíst článek Kde hledat příležitosti nejen pro studium jazyků |
Au pair v Anglii{mosimage}Zájemci o studium v zahraničí mají na výběr z řady možností. Patří k nim i au pair pobyt. Zdá se, že být au pair je hračka. Jenže, když vám pět i šest dní v týdnu po celé dopoledne visí na krku dva, tři caparti (i více), začnete toto tvrzení brát s rezervou. Ale nebojte se – dělat au pair je sice náročné, ale stejně tak i zábavné a milé.
Číst článek Au pair v Anglii |
Práce v zahraničí: teorie a praxeZa prací do zahraničí lidé vyjíždí z nejrůznějších důvodů. Chtějí se naučit cizí jazyk, poznat jinou zemi a kulturu, cestovat, zažít zábavu a dobrodružství. Teplomilné povahy to táhne na jih, někteří zkouší štěstí až na Baleárských ostrovech. Na Mallorce pracují jako au-pair, pokojská, číšník, prodavač aj. Obvykle stačí španělština či angličtina, která je vyžadována kvůli turistům.
Číst článek Práce v zahraničí: teorie a praxe |
Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění!Na dnešním doslova přeplněném pracovním trhu není lehké zaujmout a být výjimečný. Můžete mít charisma i perfektní motivaci. Konkurence je však početná a nelze se spoléhat jen na hezký úsměv a příjemné vystupování.
Číst článek Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění! |
Cestování po Rumunsku - 2. díl cestopisuVítám vás u druhého dílu našeho cestopisu. Po úspěšné první noci na území Rumunska jsme se hodlali vydat autem do hor na místní chatu. Vyprávění napsané na cestách a následně neupraveně přepsané do moderní techniky pokračuje. Aneb jdeme s hlavou vzhůru!
Číst článek Cestování po Rumunsku - 2. díl cestopisu |
Cestování po Rumunsku - 1. díl cestopisuPo letech jsem se rozhodl, že spatří světlo světa můj další cestopis, tentokrát z Rumunska. Postupně vám popíšu, co nás na této neuvěřitelné cestě čekalo a co se nám všechno vlastně stalo.
Číst článek Cestování po Rumunsku - 1. díl cestopisu |
Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmuJsou prázdniny a tak jsem se sebral a před třeťákem odfičel do Ameriky. Nikdy jsem takhle pracovat nebyl a tak jsem se rozhodl, že vám podám nějaké žhavé info přímo z bojiště. Jsem zhruba v půlce pobytu, už vím co a jak a jazyk mám naprosto pod kůží. je to tu jiné, ale jsem rád, že tu jsem.
Číst článek Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmu |
Jaké to bylo za velkou loužíKaždý rok si říkáte, že po ukončení semestru vyrazíte někam do zahraničí pracovat? Ale každý rok to dopadne stejně protože to a nebo ono? Student VUT Jirka Z. se jedno léto rozhodl vyrazit za velkou louži do USA a zažít něco, na co jen tak nezapomene.
Číst článek Jaké to bylo za velkou louží |
Práce ve VídniChystáte se za prací/studiem, nebo jen na dovolenou k sousedům na jih? Pak je tento článek pro vás jako stvořený. Dozvíte se, kde sehnat brigády, práci, jak cestovat a jak je to s pracovní smlouvou a další užitečné rady a zajímavosti.
Číst článek Práce ve Vídni |
Dobrovolníkem u Guatemalských MájůStala jsem se na dva měsíce dobrovolníkem Evropské dobrovolné služby v Centrální Americe, Guatemale.
Číst článek Dobrovolníkem u Guatemalských Májů |
Tři měsíce dobrovolníkem na Srí LanceJak nejlíp poznat novou kulturu, cestovat za rozumnou cenu a taky udělat něco prospěšného pro tento svět?
Číst článek Tři měsíce dobrovolníkem na Srí Lance |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem