Práce na farmách v zahraničí
V mnoha zemích v zahraničí se v sezóně nabízí práce na farmách, sbírání ovoce a další práce v zemědělství. Některé státy poskytují zájemcům i speciální pracovní povolení, díky kterým je možno na pracovat na farmách po omezenou dobu legálně. Práce na farmách i sbírání ovoce je většinou docela náročné, ale můžete si tak vydělat slušné peníze.
Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdyDostávám neustále dotazy týkající se pojištění ve Velké Británii a odvodů ze mzdy. Po celou dobu mého života a podnikání na ostrovech se změnilo jen několik maličkostí. Proto přináším tento článek, který odpovídá na ty nejčastější dotazy, které často diskutuji s klientama.
Číst článek Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdy |
Au pair v Anglii{mosimage}Zájemci o studium v zahraničí mají na výběr z řady možností. Patří k nim i au pair pobyt. Zdá se, že být au pair je hračka. Jenže, když vám pět i šest dní v týdnu po celé dopoledne visí na krku dva, tři caparti (i více), začnete toto tvrzení brát s rezervou. Ale nebojte se – dělat au pair je sice náročné, ale stejně tak i zábavné a milé.
Číst článek Au pair v Anglii |
Práce v zahraničí: teorie a praxeZa prací do zahraničí lidé vyjíždí z nejrůznějších důvodů. Chtějí se naučit cizí jazyk, poznat jinou zemi a kulturu, cestovat, zažít zábavu a dobrodružství. Teplomilné povahy to táhne na jih, někteří zkouší štěstí až na Baleárských ostrovech. Na Mallorce pracují jako au-pair, pokojská, číšník, prodavač aj. Obvykle stačí španělština či angličtina, která je vyžadována kvůli turistům.
Číst článek Práce v zahraničí: teorie a praxe |
Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění!Na dnešním doslova přeplněném pracovním trhu není lehké zaujmout a být výjimečný. Můžete mít charisma i perfektní motivaci. Konkurence je však početná a nelze se spoléhat jen na hezký úsměv a příjemné vystupování.
Číst článek Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění! |
Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmuJsou prázdniny a tak jsem se sebral a před třeťákem odfičel do Ameriky. Nikdy jsem takhle pracovat nebyl a tak jsem se rozhodl, že vám podám nějaké žhavé info přímo z bojiště. Jsem zhruba v půlce pobytu, už vím co a jak a jazyk mám naprosto pod kůží. je to tu jiné, ale jsem rád, že tu jsem.
Číst článek Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmu |
Jaké to bylo za velkou loužíKaždý rok si říkáte, že po ukončení semestru vyrazíte někam do zahraničí pracovat? Ale každý rok to dopadne stejně protože to a nebo ono? Student VUT Jirka Z. se jedno léto rozhodl vyrazit za velkou louži do USA a zažít něco, na co jen tak nezapomene.
Číst článek Jaké to bylo za velkou louží |
Working Holiday – Nový ZélandMladí lidé ve věku 18-30 let mohou využít nabídku programu Working Holiday a až na rok získat pracovní vízum pro Nový Zéland. Získat tento typ víza lze pouze 1x za život. Pro české občany je ročně vyčleněno 1200 míst bez ohledu na to, zda-li se jedná o studenty či nestudenty.
Číst článek Working Holiday – Nový Zéland |
Working Holiday KanadaAť již studujete, jste absolventem a nebo jen chcete získat zahraniční pracovní zkušenost ve svém oboru, můžete využít nabídek na krátkodobé pobyty v cizí zemi. Můžete třeba zkusit Working Holiday Kanada, který čeští občané již tři roky využívají a na rok vycestovat do Kanady.
Číst článek Working Holiday Kanada |
Práce ve VídniChystáte se za prací/studiem, nebo jen na dovolenou k sousedům na jih? Pak je tento článek pro vás jako stvořený. Dozvíte se, kde sehnat brigády, práci, jak cestovat a jak je to s pracovní smlouvou a další užitečné rady a zajímavosti.
Číst článek Práce ve Vídni |
Jak jsem v Anglii trhala sedm týdnu jahodyKdyž jsem v únoru pomalu plánovala, jak bych mohla strávit letošní léto – léto v období plného rozpuku finanční krize, ze všech stran se ke mně dostávaly informace o tom, jak bude těžké si letos sehnat práci v zahraničí.
Číst článek Jak jsem v Anglii trhala sedm týdnu jahody |
Live-in práce v zahraničíStres z hledání práce a ubytování. To jsou hlavní důvody, proč někteří lidé vzdají svoji snahu najít si práci v zahraničí, přestože by o ni měli velký zájem. Pro všechny, kteří si chtějí ušetřit starosti spojené s hledáním bydlení, jsou určeny takzvané live-in pobyty. Člověk je v takovém případě ubytován přímo v místě, kde pracuje.
Číst článek Live-in práce v zahraničí |
Je lepší odjet s agenturou nebo na vlastní pěst?Zvládnu si v zahraničí najít práci sám? Nemám raději obětovat pár tisíc agentuře, aby mi s mou cestou pomohla? To jsou otázky, které se honí hlavou nejednomu člověku, který se rozhodl pro práci v zahraničí.
Číst článek Je lepší odjet s agenturou nebo na vlastní pěst? |
Z léta do léta, a pak zas do léta. Nový Zéland.V září 2008 se mi díky jedné nevydařené zkoušce naskytlo osm měsíců volna. Práce pro mě byla jediná možnost, a ta v ČR mi nepřipadala jako efektivní využití času. Rozhodla jsem se pro cizinu. Zlepším si jazyk, něco si vydělám a poznám novou zemi. Takový byl plán.
Číst článek Z léta do léta, a pak zas do léta. Nový Zéland. |
Brigády v zahraničíNa letní brigády do zahraničí vyjíždí každý rok víc a víc lidí, kteří chtějí poznat novou zemi, zlepšit si znalosti cizího jazyka a vydělat přitom peníze. Kde ale brigádu na léto 2009 v zahraničí sehnat? A kdy je nejlepší začít práci hledat?
Číst článek Brigády v zahraničí |
Práce pro mladé na Novém ZélanduProgram, který nabízí mladým lidem možnost pracovat na Novém Zélandě, se nazývá Working Holiday Scheme. Každý rok se v rámci programu vydává pro české občany 1000 víz, jejichž vydávání začíná 1.března každého roku.
Číst článek Práce pro mladé na Novém Zélandu |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem