Práce v zahraničí
Pokud vás láká práce v zahraničí, přečtěte si, co je v jednotlivých zemích potřeba vyřídit ještě před tím, než vyrazíte do světa. V článcích najdete mimo jiné návody, jak si práci v zahraničí nalézt, na jakých stránkách je k nalezení aktuální nabídka práce v zahraničí, kde hledat ubytování a jaké práce v zahraničí se nejvíce nabízejí. Získání práce v zahraničí není vždy lehké, ale zkušenosti, které získáte, za vynaloženou námahu určitě stojí.
Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdemTaky tě láká vyměnit práci nebo brigády v malém českém rybníčku za něco neznámého, a o to zajímavějšího? Nebo jsi čerstvě po škole a rád bys získal praxi a zkušenosti, kterými se hned tak někdo chlubit nemůže? Pokud se nerad seznamuješ s lidmi, radši sedíš doma než cestuješ, obvykle jen čekáš, co ti spadne shůry, nestojíš o to, zdomácnět v jiném jazyku než češtině, a vlastně ani moc pracovat nechceš ... nic tu pro tebe nemáme!
Číst článek Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdem |
Ze života au-pairJako au-pair jsem se rozhodla v zahraničí strávit celý rok a pořádně se naučit anglicky. Kamarádka mi poradila zajít do agentury, kde jsem vyplnila přihlášku, absolvovala pohovor v angličtině a pak jen čekala na rodinu.
Číst článek Ze života au-pair |
Život v Anglii: Mýtus zvaný anglické počasíKdyž se řekne Anglie, mnozí si vybaví zatažené mraky, mlhu a permanentní déšť. I já patřila k těm, kteří rádi prohlašovali, že by se do Spojeného království nikdy nepřestěhovali, protože chovám odpor k dlouhým deštivým dnům.
Číst článek Život v Anglii: Mýtus zvaný anglické počasí |
Práce v Norsku aneb uklízečkou za plat managerůNikola Pokorná jezdí do Norska pracovat na sezónní práce od roku 2014. Poprvé vyrážela se svým přítelem tzv. "na blind". Bez zkušeností, bez kontaktů a bez konkrétní představy, co a kde hledat. To vše v polovině rozjeté sezony, kdy většinou už byla všechna pracovní místa obsazená. Tisíckrát byli odmítnuti, přesto se ale nenechali odradit a práci po týdnu hledání získali.
Číst článek Práce v Norsku aneb uklízečkou za plat managerů |
Studentské léto v Anglii aneb vše není tak růžovéPsal se rok 2016. Byl jsem v kontaktu se svým kamarádem, který byl zrovna v Anglii, a já začal uvažovat nad cestou za dobrodružstvím, zkušenostmi a samozřejmě i vidinou výdělku do země kalorických snídaní a deště – do Anglie.
Na internetu jsem si přečetl pár článků, rad a pořídil si knihu: „Cestování = Nejlepší životní investice“, kterou jsem přečetl na jeden nádech a nebylo co řešit.
Číst článek Studentské léto v Anglii aneb vše není tak růžové |
Přednášky o studiu, práci a cestování v AustráliiZkušenosti, rady a tipy ze studia v Austrálii Vám jedinečně mohou předat lidé, kteří si sami život v této zemi vyzkoušeli a vším prošli před Vámi! Přijďte na 4 setkání o Austrálii a dozvíte se více.
Číst článek Přednášky o studiu, práci a cestování v Austrálii |
Příběh ze studií a života v DánskuDánsko patří mezi nejšťastnější státy, má jedno z nejlepších vzdělání na světě a všichni určitě znají rčení „Pít jako Dán“, tak kde jinde by vlastně mohlo být lepší místo pro vysokoškolské studenty, než právě v Dánsku?
Číst článek Příběh ze studií a života v Dánsku |
HEINEKEN hledá absolventy, kteří se vydají sbírat zkušenosti po celé planetěPo roce je tu opět atraktivní výzva určená absolventům vysokých škol s výbornou znalostí angličtiny. Už devátým rokem v řadě je jim k dispozici rozvojový program International Graduate Programme. Kdo má chuť na sobě zapracovat a bavilo by ho vyzkoušet si dlouhodobě práci v různých světadílech, může se do programu přihlásit do 6. února 2017.
Číst článek HEINEKEN hledá absolventy, kteří se vydají sbírat zkušenosti po celé planetě |
Práce Rhodos - ŘeckoV létě roku 2016 jsem dostala pozvání na pro mě do té doby neznámý ostrov Rodos, o kterém jsem matně tušila, že patří k Řecku. Neváhala jsem a rozhodla se, že začátkem října zde strávím nějakou dobu. Můj první host pak ale neměl čas, tak jsem už za běhu událostí s letenkami v ruce našla jiného kamaráda Řeka. Pracuje pro místní armádu, což mi mimo jiné dalo možnost si potěžkat šavli a vidět neoficiální, polo oficiální a vysoce oficiální kapitánskou uniformu.
Číst článek Práce Rhodos - Řecko |
Pracovní zkušenost na MaltěJako většina dnešních mladých lidí i já jsem zatoužila po adrenalinu si zkusit pracovat v zahraničí. Zacestovat si, zkusit být odkázána sama na sebe a v neposlední řadě i zlepšit moji ne moc dobrou angličtinu. Shodou okolností jsem v říjnu 2016 byla na čtrnáctidenním jazykovém pobytu na Maltě a souostroví ve Středozemním moři jsem si zamilovala. Proto, když v lednu mi paní z agentury REED řekla, že mají pobočku i na Maltě, byla volba mého příštího pobytu víc než jasná. Zbývalo zvládnout testy a mohla bych balit kufry.
Číst článek Pracovní zkušenost na Maltě |
Práce na MaltěPřestože se Maltská republika, jak zní oficiální název země, stala v roce 1964 nezávislým státem, je nadále členem Commonwealthu. Jednou z velkých výhod a pozůstatků vlády UK je možnost se zde domluvit anglicky, jde totiž o druhý úřední jazyk vedle místní maltštiny. V roce 2004 se Malta stala členem Evropské unie a tím se zde otevřel pracovní trh.
Číst článek Práce na Maltě |
Stáže s AIESEC"Jsme mezinárodní studentská organizace, která zprostředkovává studentům praxi formou zahraničních stáží nebo členstvím v organizaci. Díky tomu napomáháme rozvoji mladých lidí po celém světě."
Číst článek Stáže s AIESEC |
Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdyDostávám neustále dotazy týkající se pojištění ve Velké Británii a odvodů ze mzdy. Po celou dobu mého života a podnikání na ostrovech se změnilo jen několik maličkostí. Proto přináším tento článek, který odpovídá na ty nejčastější dotazy, které často diskutuji s klientama.
Číst článek Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdy |
Přednášky o práci a studiu v AustráliiZkušenosti, rady a tipy ze studia v Austrálii Vám jedinečně mohou předat lidé, kteří si sami život v této zemi vyzkoušeli a vším prošli před Vámi! Přijďte na přednášku a dozvíte se více. Určitě nebudete litovat!
Číst článek Přednášky o práci a studiu v Austrálii |
Michal Krčmář: Cestování není o penězích, ale o odvazeMichal pracuje pro společnost MSD, vlastní magazín Objevit a dělá rozhovory se zajímavými osobnostmi. Patří k několika málo copywriterům u nás, o kterých jde slyšet a číst. Ostatně na některé jeho články jste již mohli na internetu narazit. Protože rozhovorů udělal možná na pár stovek. A teď přišla řada i na něj, aby se konečně vyměnily role a odpovídal tentokrát on na naše dotazy. Hlavně jsme si povídali o couchsurfingu.
Číst článek Michal Krčmář: Cestování není o penězích, ale o odvaze |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem