Stáže a praxe
Pracovní zkušenosti získané na zahraniční stáži nebo praxi se v životopise dobře vyjímají. Na stáž je možné vyjet v rámci programu Erasmus zašťiťovaném Evropskou unií, případně prostřednictvím studentských organizací nebo specializovaných agentur.
Česká republika stále více láká americké studentyDo České republiky v akademickém roce 2017/18 přijelo 5 248 amerických studentů. Jejich počet tak vzrostl oproti minulému akademickému roku o 9,9 %. Česká republika tak obhájila 13. místo mezi nejpopulárnějšími destinacemi pro americké studenty celosvětově, v rámci Evropy jsme na sedmém místě.
Číst článek Česká republika stále více láká americké studenty |
Stáž v Českém centru LondýnČeské centrum Londýn nabízí studentskou stáž, která bude probíhat v prostorách kanceláří v centru Londýna a z části v dalších institucích, se kterými bude České centrum v daném období spolupracovat.
Číst článek Stáž v Českém centru Londýn |
Stáž v Kyrgyzstánu a mé zážitky z níO organizaci AIESEC jsem se dozvěděl od kamaráda, který působil v pobočce v Brně. Poté, co jsem s ním a ostatními z brněnské pobočky strávil dva dny, tak mi bylo hned jasné, že se chci stát členem AIESEC v Praze, kde jsem začal nově studovat. Nakonec jsem se tedy stal členem a po dvou semestrech jsem se rozhodl vycestovat na stáž.
Číst článek Stáž v Kyrgyzstánu a mé zážitky z ní |
Rozhovor: Jak zařídit studijní pobyt v Kanadě a na co se připravitKanada patří mezi zájemci o studijní pobyt v zahraničí k nejoblíbenějším destinacím. A není divu, málokterá země toho nabízí tolik – jak v otázce prostředí s kombinací nádherné přírody a ohromujících velkoměst, tak z hlediska studia. Kdo chce, zdokonalí se nejen v angličtině či jiném jazyce, ale i v řadě zajímavých oborů.
Číst článek Rozhovor: Jak zařídit studijní pobyt v Kanadě a na co se připravit |
HEINEKEN hledá absolventy, kteří se vydají sbírat zkušenosti po celé planetěPo roce je tu opět atraktivní výzva určená absolventům vysokých škol s výbornou znalostí angličtiny. Už devátým rokem v řadě je jim k dispozici rozvojový program International Graduate Programme. Kdo má chuť na sobě zapracovat a bavilo by ho vyzkoušet si dlouhodobě práci v různých světadílech, může se do programu přihlásit do 6. února 2017.
Číst článek HEINEKEN hledá absolventy, kteří se vydají sbírat zkušenosti po celé planetě |
Jedinečný Veletrh amerických univerzit detailně představí studium v USAVeletrh amerických univerzit je letos největší akcí, na které se mladí lidé podrobně seznámí s možnostmi vysokoškolského studia v USA. Představení amerických univerzit, stipendijních programů a zkušeností absolventů se odehraje v pondělí 18. dubna 2016 od 15 do 18 hodin v prostorách Anglo-American University v Praze.
Číst článek Jedinečný Veletrh amerických univerzit detailně představí studium v USA |
Zážitky z MalajsiePo bakaláři jsem pracoval ve velké IT firmě, kde jsem dal výpověď po půl roce a protože bylo jaro a nevěděl jsem co o prázdninách, vzal jsem uspořené peníze a začal hledat, co podniknout o prázdninách. Našel jsem AIESEC stáže, přihlásil jsem se a začal jsem si hledat stáž. Vybíral jsem nějakou exotiku...
Číst článek Zážitky z Malajsie |
Stáže s AIESEC"Jsme mezinárodní studentská organizace, která zprostředkovává studentům praxi formou zahraničních stáží nebo členstvím v organizaci. Díky tomu napomáháme rozvoji mladých lidí po celém světě."
Číst článek Stáže s AIESEC |
Pracovní stáž v agencii OSN v BonnuPo několika letech intenzivního vzdělávání v oboru Mezinárodních rozvojových studií na Univerzitě Palackého v Olomouci jsem se i já v druhém ročníku magisterského studia rozhodla, že je čas srovnat teoretické vědomosti s realitou a vyrazit na pracovní stáž do zahraničí. V souladu se svým akademickým zaměřením jsem se při výběru soustředila zejména na instituce působící v oblasti mezinárodních vztahů a humanitární a rozvojové spolupráce.
Číst článek Pracovní stáž v agencii OSN v Bonnu |
Odborné stáže dotované z fondů EUStáže jsou investicí do budoucna, na tom se jistě všichni shodnou. Účelem je získávání zkušeností nebo jejich rozšíření v oboru studia či v oboru vykonávané profese. Při absolvování stáže v zahraničí si navíc účastníci ve značné míře osvojí cizí jazyk. Výsledek stáže se pak zrcadlí v obdržených referencích a mezinárodní zkušenosti přidané do kolonky Experience v životopisu účastníka.
Číst článek Odborné stáže dotované z fondů EU |
Au pair v Anglii{mosimage}Zájemci o studium v zahraničí mají na výběr z řady možností. Patří k nim i au pair pobyt. Zdá se, že být au pair je hračka. Jenže, když vám pět i šest dní v týdnu po celé dopoledne visí na krku dva, tři caparti (i více), začnete toto tvrzení brát s rezervou. Ale nebojte se – dělat au pair je sice náročné, ale stejně tak i zábavné a milé.
Číst článek Au pair v Anglii |
Práce v zahraničí: teorie a praxeZa prací do zahraničí lidé vyjíždí z nejrůznějších důvodů. Chtějí se naučit cizí jazyk, poznat jinou zemi a kulturu, cestovat, zažít zábavu a dobrodružství. Teplomilné povahy to táhne na jih, někteří zkouší štěstí až na Baleárských ostrovech. Na Mallorce pracují jako au-pair, pokojská, číšník, prodavač aj. Obvykle stačí španělština či angličtina, která je vyžadována kvůli turistům.
Číst článek Práce v zahraničí: teorie a praxe |
Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění!Na dnešním doslova přeplněném pracovním trhu není lehké zaujmout a být výjimečný. Můžete mít charisma i perfektní motivaci. Konkurence je však početná a nelze se spoléhat jen na hezký úsměv a příjemné vystupování.
Číst článek Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění! |
Rozmluvte se co nejdříve!Jedno známé rčení praví: „Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem“. V dnešní moderní době pro nás ono „tolikrát jsi člověkem“ znamená hlavně „tolikrát se zvýší Tvá možnost na uplatnění, tolikrát vyšší bude šance pracovat v zahraničí, o tolik zajímavější bude Tvůj životopis.“
Číst článek Rozmluvte se co nejdříve! |
Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmuJsou prázdniny a tak jsem se sebral a před třeťákem odfičel do Ameriky. Nikdy jsem takhle pracovat nebyl a tak jsem se rozhodl, že vám podám nějaké žhavé info přímo z bojiště. Jsem zhruba v půlce pobytu, už vím co a jak a jazyk mám naprosto pod kůží. je to tu jiné, ale jsem rád, že tu jsem.
Číst článek Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmu |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem