Workcampy
Workcampy jsou krátkodobé pobyty v zahraničí, při kterých se účastníci pracují na projektech s nejrůznějším zaměřením. Práce je neplacená, ale na oplátku za ni je zajištěna strava a ubytování a v některých případech i různé aktivity ve volném čase.
9 sobeckých důvodů, proč vyrazit na workcamp„Takže ty jedeš na dva týdny do Itálie kácet stromy? Co z toho budeš mít?“ No, rozhodně ne hebkou pokožku na rukou. Ale ta otázka je zcela správná – co z toho vlastně jeden má, když se rozhodne svůj volný čas strávit na dobrovolnickém projektu v zahraničí, místo aby se jako každý normální člověk válel na pláži na Zakynthosu s piña coladou v ruce?
Číst článek 9 sobeckých důvodů, proč vyrazit na workcamp |
Au pair v Anglii{mosimage}Zájemci o studium v zahraničí mají na výběr z řady možností. Patří k nim i au pair pobyt. Zdá se, že být au pair je hračka. Jenže, když vám pět i šest dní v týdnu po celé dopoledne visí na krku dva, tři caparti (i více), začnete toto tvrzení brát s rezervou. Ale nebojte se – dělat au pair je sice náročné, ale stejně tak i zábavné a milé.
Číst článek Au pair v Anglii |
Práce v zahraničí: teorie a praxeZa prací do zahraničí lidé vyjíždí z nejrůznějších důvodů. Chtějí se naučit cizí jazyk, poznat jinou zemi a kulturu, cestovat, zažít zábavu a dobrodružství. Teplomilné povahy to táhne na jih, někteří zkouší štěstí až na Baleárských ostrovech. Na Mallorce pracují jako au-pair, pokojská, číšník, prodavač aj. Obvykle stačí španělština či angličtina, která je vyžadována kvůli turistům.
Číst článek Práce v zahraničí: teorie a praxe |
Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění!Na dnešním doslova přeplněném pracovním trhu není lehké zaujmout a být výjimečný. Můžete mít charisma i perfektní motivaci. Konkurence je však početná a nelze se spoléhat jen na hezký úsměv a příjemné vystupování.
Číst článek Zahraniční stáže - nové zkušenosti a uplatnění! |
Cestování po Rumunsku - 2. díl cestopisuVítám vás u druhého dílu našeho cestopisu. Po úspěšné první noci na území Rumunska jsme se hodlali vydat autem do hor na místní chatu. Vyprávění napsané na cestách a následně neupraveně přepsané do moderní techniky pokračuje. Aneb jdeme s hlavou vzhůru!
Číst článek Cestování po Rumunsku - 2. díl cestopisu |
Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmuJsou prázdniny a tak jsem se sebral a před třeťákem odfičel do Ameriky. Nikdy jsem takhle pracovat nebyl a tak jsem se rozhodl, že vám podám nějaké žhavé info přímo z bojiště. Jsem zhruba v půlce pobytu, už vím co a jak a jazyk mám naprosto pod kůží. je to tu jiné, ale jsem rád, že tu jsem.
Číst článek Nešetřit pochvalou při práci a udržovat dobrou náladu v týmu |
Jaké to bylo za velkou loužíKaždý rok si říkáte, že po ukončení semestru vyrazíte někam do zahraničí pracovat? Ale každý rok to dopadne stejně protože to a nebo ono? Student VUT Jirka Z. se jedno léto rozhodl vyrazit za velkou louži do USA a zažít něco, na co jen tak nezapomene.
Číst článek Jaké to bylo za velkou louží |
Working Holiday – Nový ZélandMladí lidé ve věku 18-30 let mohou využít nabídku programu Working Holiday a až na rok získat pracovní vízum pro Nový Zéland. Získat tento typ víza lze pouze 1x za život. Pro české občany je ročně vyčleněno 1200 míst bez ohledu na to, zda-li se jedná o studenty či nestudenty.
Číst článek Working Holiday – Nový Zéland |
Práce ve VídniChystáte se za prací/studiem, nebo jen na dovolenou k sousedům na jih? Pak je tento článek pro vás jako stvořený. Dozvíte se, kde sehnat brigády, práci, jak cestovat a jak je to s pracovní smlouvou a další užitečné rady a zajímavosti.
Číst článek Práce ve Vídni |
Na Campu HASC v USACo je kemp HACS? Je to tábor organizovaný židovskou společností pro postižené děti, kde můžete nasbírat hromadu zkušeností do života
Číst článek Na Campu HASC v USA |
Dětský tábor v USAJedním z mých dětských snů bylo spatřit a cestovat americkým jihozápadem. Když jsem se dozvěděl o programu Camp Counselors USA – možnosti pracovat na dětském táboře v USA, ať již jako vedoucí nebo pomocná síla, tušil jsem, že splnění tohoto snu je na dosah ruky.
Číst článek Dětský tábor v USA |
Sdružení INEX-SDASdružení INEX-SDA zprostředkovává krátkodobé i dlouhodobé dobrovolnické pobyty v zahraničí.
Číst článek Sdružení INEX-SDA |
DobrovolnictvíDobrovolnické pobyty v zahraničí nabízejí širokou škálu činností a umožňují poznat země z jiného úhlu pohledu.
Zprostředkování dobrovolnických pobytů nabízejí různé neziskové organizace. Pobyty mohou být krátkodobé v době od dvou týdnů (ty se většinou nazývají workcampy), střednědobé nebo dlouhodobé.
Číst článek Dobrovolnictví |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem