Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací

Pracovni agentury = 99% podvod

Nabídka práce v zahraničí. Rady a návody, jak sehnat práci v zahraničí.
Pravidla fóra
Pokud víte o zajímavé nabídce práce v zahraničí, vložte ji do fóra jako samostatný příspěvěk. Příspěvky vyjadřují osobní názory uživatelů fóra a redakce Nazkušenou.cz za ně neodpovídá.

Pracovni agentury = 99% podvod

Příspěvekod michael » stř 16. čer 2010 8:11:29

Zdravim vsechny, kteri se chystaji pracovat v zahranici. Jelikoz na internetu vidim hodne dotazu ohledne pracovnich agentur, chtel bych se podelit o zkusenost mne a kamaradu, kteri jsme pred rokem vycestovali pracovat do anglie. Vyzkousel jsem nekolik agentur a princip je vsude stejny. Na slovensku nebo v cesku jdete do agentury, kde od vas vyberou nemaly poplatek. Dostanete pracovni smlouvu, kde je uvedeny 'anglicky zamestnavatel'. Timto zamestnavatelem je vsak pouze pracovni agentura(vetsinou slovenska nebo polska). Vy se tedy stanete zamestnancem teto agentury. Smlouvy maji tak nastaveny tak, ze vyplatu dostavate pouze pokud je prace. Muzete tedy v klidu byt rok zamestnancem, pokud vas vsak agentura neposle do prace, nedostavate zadny plat. Tyto agentury dodavaji lidi velkym tovarnam (na hotove jidlo, apod.), ktere potrebuji zaplnit momentalni 'diry' v pracovni sile. Jelikoz mate smlouvu pouze s pracovni agenturou, nemate zadny narok na praci a jste odkazani jestli vas vase agentura nekde posle. Kdyz uz se vam toto postesti, je to pouze zaskok za staleho zamestnance tovarny. Pracujete tedy nepravidelne a jestli jdete do prace se dozvidate pouze nekolik hodin predtim. Jeden v praci jste, dva dny ne. Agentury to maji tak ohlidane aby vam zbylo akorat na najem a neprisly zisky z vas. Agentura dostava od tovarny penize a ty pak prerozdeluje vam. Nedostavate tak zadne priplatky za prescas, svatek, noc apod. Ty zustavaji agenture a vy mate pouze minimalni mzdu na odpracovany pocet hodin. Jako bonus jeste agentury vydelavaji na ubytovani, ktere vam poskytuji. Zneuzivaji toho, ze jako cizinci bez oficialniho prijmu vam nikdo nic nepronajme a tak vam pronajmou domy casto v hroznem stavu za cenu asi 5x vyssi nez je normalne. Ja jsem kuprikladu byl v dome, kde byli 3 lide v jednom pokoji a kazdy platil 240 liber za mesic. (Cely dum normalne by sel pronajmout za 300 liber na mesic, pokud bych mel potvrzeny prijem). V tovarne, kde jsem tedy prilezitostne pracoval jsem potkal vetsinou cechy, slovaky a polaky, kteri meli presne stejnou zkusenost a to byli z nejruznejsich agentur po celem cesko slovensku a polsku. Tito lide jsou napojeni na stejne tovarny, vetsinou na severu anglie, ktere takto zneuzivaji levnou pracovni silu.
Na zaver bych chtel uvest agentury, se kterymi mam ja osobni zkusenost, ze tento system provozuji:
AP Hit (Bratislava, Stiavnicky)
APPrime (Poprad)
Pracevbritanii.cz Martin Manych (Liverpool)

Pokud byste meli nejaky dotaz ohledne prace v UK, rad poradim, chtel bych varovat co nejvice lidi aby se nenechali takto okradat, jak jsem naletel ja.
uk.zkusenosti@gmail.com
michael

Re: Pracovni agentury = 99% podvod

Příspěvekod HONZA74 » stř 27. čer 2012 8:08:07

POZOR, JE PRAVDĚPODOBNÉ, ŽE TYTO NEKALÉ PRAKTIKY PANA MANYCHA UŽ V BRITÁNII NEJDOU TAK DOBŘE JAKO DŘÍVE, PROTO PŘEŠEL NA MÉNĚ RISKANTNÍ ZPŮSOB TJ. SLÍBÍ PRÁCI, VYBERE 3TIS. KČ NA LETENKU A 1TIS. KČ NA POJIŠTĚNÍ A UŽ HO ANI PENÍZE NIKDY NEUVIDÍTE. NEJDŘÍVE VÁM SDĚLÍ, ŽE ODLET SE POSOUVÁ, PAK SI S VÁMI DÁ ZNOVU SCHŮZKU, NA KTEROU NEPŘIJDE A VE FINÁLE PŘESTANE KOMUNIKOVAT ÚPLNĚ A TELEFON MÁ NEDOSTUPNÝ. DEJTE SI NA PANA MANYCHA POZOR A VYHNĚTE SE MU OBLOUKEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HONZA74

Zpět na Práce v zahraničí