Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací

Začít znovu v Itálii (život a práce v Itálii)

Nabídka práce v zahraničí. Rady a návody, jak sehnat práci v zahraničí.
Pravidla fóra
Pokud víte o zajímavé nabídce práce v zahraničí, vložte ji do fóra jako samostatný příspěvěk. Příspěvky vyjadřují osobní názory uživatelů fóra a redakce Nazkušenou.cz za ně neodpovídá.

Začít znovu v Itálii (život a práce v Itálii)

Příspěvekod Filhaus » pon 16. dub 2012 12:18:16

Zdravím vás všechny, hledal jsem nějaké podrobné forum o Itálii, ale nic jsem nenašel - vše jen ohledně dovolených. Což toto téma není co hledám.

Proto jsem založil nové téma a snad se najde někdo, kdo mi pomůže a zodpoví pár otázek a poradí z vlastních zkušeností.

Plánuji to tady "zabalit" a přestěhovat se do Itálie.Je mi 29, střední elektro průmyslovka....

1) Jaké místo by bylo nejvhodnější s ohledem na ceny nájmů, životního stylu a samozřejmě práce

Jazyk ovládám AJ (což mi tam asi nebude moc platné) a učím se Italštinu.

2) Dá se tam vydělat a normálně žít (obor práce nejlépe v oblasti IT, servis PC, ale nepohrdnu ze začátku než se zabydlím žádnou manuální prací)

Tak asi na začátek takhle....snad se najde pár jedinců, kteří mají zkušenosti a můžou mi poradit

Díky všem Filip
Filhaus

Re: Začít znovu v Itálii (život a práce v Itálii)

Příspěvekod Peter » ned 10. čer 2012 10:42:40

Zdravím Tě Filipe,

život v Itálii si v současné době nemaluj moc narůžovo. Pokud sem přijdeš jako neználek místních poměrů, bez známých a neznalostí jazyka, tak si troufnu říci, že si ani neškrtneš. Do Itálie jsem pracovně dříve jezdíval co týden a po nějaké době jsem si It až na nějaké drobnosti natolik oblíbil, že jsme si zde pořídili s manželkou bydlení. Já jsem zde stále(manželka s dětmi střídavě). Čím více tady jsem, tím více vidím všechny současné problémy It. Začíná se to vše samozřejmě odrážet i na lidech a díky finanční krizi, která zde začíná drtit ohromnou spoustu lidí, už ani italové nežijí ten svůj sladký bezstarostný život. Ale abych tě jen neděsil, samozřejmě se zde dá nějakým způsobem začít, ale rozhodně nečekej, že zde zbohatneš. Pokud budeš chtít, nějakou práci pro začátek ti pomůžu najít(ovšem nevím jestli v tvém oboru). Další věc je, v jaké lokalitě chceš žít.
Peter

Příspěvekod Gollum6 » ned 17. čer 2012 21:51:08

Peter: Ahoj nevíš jak je to v Itálii s farmama ? Plánujume jet na slepo do Itálie hledat nějakou práci na léto (cca 2 měsíce), a právě se chceme podívat po farmách (sběračské práce apod.), tak jestli nevíš jestli se tam dá takový typ práce sehnat takhle na místě ?

Dík za případnou odpověď

;)
Gollum6

Příspěvekod mariana » ned 07. říj 2012 17:34:17

Ahoj,je mi 40let.Jsem z haviřova a rada by jsem jela pracovat do treba Italie.cetla jsem ze jsi psal,ze tam uz zijes a neni to tam bez pomoci a jazyku jednoduche.
jednoduche to uz dnes neni nikde,ale pokud ma clovek nekoho vedle sebe na malinkatou pomoc,je to jednoduchsi.
je mi jedno co budu delat,kde budu delat v ktere casti Italie,ale rada by jsem tam jela za praci,a uvazuju mozna i na trvale bydleni.
Prosim o zacatecnou malou pomoc.Dekuji Mariana
mariana

Příspěvekod Adriana » stř 09. led 2013 22:39:26

AHOJTE,

chystám se do Itálie trieste ... a mám tam známe a osobu s kterou bych chtěla být i víc ale to už není podstatné . chtěla bych se zeptat na váš názor ... chci tam jet brigádně ale taky bych tam chtěla zůstat .. a začít žít je mi teprve 20 a mám vystudovanou školu prodavač smíšeného zboží... a někteří mi tvrdí že to je blbost a někteří a%t se do toho pustím .. tak bych chtěla znát názor někoho zkušeného kdo zažil něco podobného ;) předem děkuji za odpověď :)
Adriana

Příspěvekod Lenka Štítná » pon 14. led 2013 14:26:21

Taky mě už delší dobu láká práce a život v Itálii. Docela zajímavé příspěvky o životě tam jsem našla tady:
http://www.czechtimes.cz/clanky/274-pra ... ihu-italie
http://www.czechtimes.cz/clanky/352-sev ... alie-monza

Bohužel jsem tam nenašla kontakt na lidi, kdybych se jich chtěla na něco doptat nebo tak. Ale i tak mi to docela pomohla, teď ještě najít odvahu. :?
Lenka Štítná

Příspěvekod Dee » pát 22. bře 2013 22:08:24

Ahoj Všichni :) je mi 20 let a rozhodla jsem se přerušit na rok vysokou a odcestovat za přítelem do Itálie (konkrétně tedy do Neapole) bydlení mám zajištěné a i všechny další záležitosti potřebné k přežití :D ,ale mám jeden problém, vůbec nerozumím tomu, co mám dělat se zdravotním a sociálním pojištěním :roll: chystám se do Neapole odcestovat na celý rok a pak zase nastoupit v čr do druháku :) četla jsem někde, že pokud budu v cizině nepřetržitě více než 6 měsíců, můžu se odhlásit od pojištovny v čr a pak jim po návratu doložit, že jsem si zdravotní platila v Itálii... ale já se třeba v Itálii vůbec nechystám pracovat, tedy zaměstnavatel za mě nic logicky platit nemůže .. musím si to tam platit sama ? a víte někdo, kolik mě to bude měsíčně stát? a ještě jedna otázka: co se stane se sociálním pojištěním? musím ho stále platit v čr ? .. vůbec si nevím rady :roll:
Moc Vám děkuji za jakékoli postřehy a rady ;)
Dee

Zpět na Práce v zahraničí