Mám trochu netradiční dotazy. Poptala nás společnost z USA na zakázkovou práci do států a do Kanady, takže se chystáme na let, vyřizujeme víza atd, ale k dotazu.
Při naší práci ( úpravy kovů ) používá aku nářadí nejčastěji Makita atd... Toto nářadí máme originální, ale protože to používáme často, tak už máme asi třetí obměnu baterií. Dnes ve všech 20 aku přístrojích neoriginální baterie. Nářadí jde leteckou dopravou ve speciálním balení. Pročetl jsem všechno možné a s přepravou nářadí by neměl být problém, ale narazil jsem na baterie.
1) Problém, jedná se o neoriginální baterie. pro příklad o tyto
baterie makita 1222. Evropské zákony to neřeší, ale jak se k tomu staví zákony USA a Kanady? Jsou tam přípustné prvovýrobní baterie?
2) Problém, nejsou baterie výbušné a nebezpečně? Přepraví je?
Proč to řeším. Nemůže se nám stát, že dorazíme bez nářadí. Neznáme tam prostředí, takže nevím jak rychle bychom dokázali problém vyřešit a druhá věc je, že nakoupit 20 akun je tam přes 50 tis Kč a to bychom museli k zakázce napočítat.
Další věc je ta, že si tam zase radši to nářadí nakoupíme a přivezem nebo tam prodáme než, aby nám to zabavili. Je to moc velká částka.
Díky za každou radu a zkušenost.