Ahoj, a jakou práci tam hledáš? Jakou pozici? Je to jedno? Pracovala jsem v Rakouských Alpách v Kitzbuhelu jako pokojská. Krásné místo, nádherné prostředí, k tomu tam probíhají závody světového poháru, takže paráda. Práci jsem nehledala přes agenturu, ale bylo mi doporučeno hledat přímo. Tzn. napsat si dobrý životopis, mít v záloze nějaké doporučení a oslovit hotely na přímo. Musím říct, že to funguje dokonale. Ale těžko říct jak to mají s agenturami, s těmi nemám zkušenost. Nabídky jednotlivých zařízení jsou buď na různých inzertních webech (pohledej) ,příklad
http://arbeit.mitula.at/zimmermadchen-jobs, nebo prostě si vybereš místo, zjistíš, jaké tam jsou hotely a prostě je oslovíš. Pokud nebudou mít zájem, tak buď nebudou vůbec reagovat, což se stává minimálně, nebo s díky odmítnou, nebo odmítnou daný termín, ale nabídnou ti třeba na další sezónu, můžou ti také doporučit hotel, o kterém ví, že někoho hledají. Pokud tě budou chtít přijmout, reagují více méně okamžitě. Mě zavolali, což byl "trochu" problém, fakt se po telefonu nedomluvím

. Ale měla jsem štěstí, v té době tam pracovala nějaká slovenka, takže jsem se domluvila s ní, a pak už to bylo rychlé. Vyřídili mi všechny potřebné papíry a za měsíc jsem fičela na zkušenou. Bylo to sice dost náročné, už v metru ve Vídni jsem si sypala popel na hlavu, ale nakonec vše dopadlo dobře. Jen ten jazyk jsem neovládala asi tak, jak jsem si původně myslela

. Každopádně je dobré se na cestu opravdu vhodně připravit. Já jela sama, bylo to před 10ti lety, takže nějaká navigace, spojení domů atd. bylo takové malinko horší, ale šlo to. Nevím, co jinak doporučit. Moc o tom nepřemýšlet a jet, je tam opravdu krásně. Co se týče pak samotné cesty, dobře to naplánovat, vyřídit si potřebné slevy např. na rakouské dráhy hned před první cestou, ušetří to spoustu peněz. Možná ti ještě pomůže tento vyhledávač, kde jsou mezinárodní
jízdní řády Nejsou tam sice všechny spoje, ale je jich tam dost. Může se hodit. Obecně ještě tedy ke Kitzbuhelu, kde jsem byla já. Je to poměrně drahé místo, proto radím jezdit případně na nákupy někde do míst poblíž

. Přeji hodně zdaru, ať se vše podaří jak má. Kdybych už neměla rodinu, jedu taky znova