Ahojte, na tech svycarskych strankach i ve smlouve byva uvedeno tech 25 CHF/den (nebo tak nejak), coz je hranice pod kterou svycarsky zamestnavatel nesmi jit (nesmi vam dat mene). Jinak to rozmezi 35 - 50 CHF byva castejsi, farmarske rodiny vetsinou vyplaci nejakou dvojcifernou castku v tomto rozmezi, zalezi to samozrejme na rodine (nektera da 35 a nektera 50 CHF), ale rekla bych tak, ze asi 85% rodin se tohohle rozpeti drzi

Ja si tam vydelala asi 1200 CHF + jeste 100 CHF mi dali "na cestu". Jinak i kdyz to nemusi financne vypadat nejak extra atraktivne (vzhledem k jinym vydelecnejsim pracem - treba u more), clovek zazije vylety a prozije vsechno mozne (volny den jsme travili v Alpach, prohlidka hist.mesta, vylet na lodce, vesnicke divadlo aj...), ale zas to zalezi na rodine, ale vetsinou jsou na to zvykli.
Jinak nemuzu rozlisit, zda je lepsi nemecka nebo francouzska rodina po financni strance, je to asi individualni

Ja byla s nemcinou nedaleko Bernu, z venkova jsem neznala skoro nic (pochazim z mesta) a delala jsem treba: uklid v dome, obcas vareni, neco malo na zahradce, sbirani ovoce, a hlavne kazdy den pomoc ve stodole (krmeni krav a prasatek, uklid aj., zkusila jsem si i dojeni), jinak i parkrat prace na poli (nic tezkeho - jen prehrabovani sena)

Jinak podminky pobytu - min. 18 let, zaklady Nj nebo Fj a ceske obcanstvi,jinak snad vice toho neni (napis si pro info na tu adresu viz co jsem uvadela). Terminy pobytu jsou kazdy rok jine, ale byva to tak od poloviny srpna do konce zari.