Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací

Switzerland - Summer

Nabídka práce v zahraničí. Rady a návody, jak sehnat práci v zahraničí.
Pravidla fóra
Pokud víte o zajímavé nabídce práce v zahraničí, vložte ji do fóra jako samostatný příspěvěk. Příspěvky vyjadřují osobní názory uživatelů fóra a redakce Nazkušenou.cz za ně neodpovídá.

Switzerland - Summer

Příspěvekod Duke » úte 16. úno 2010 20:12:50

Ahoj,

Muzete doporucit solidni agenturu na zprostredkovani prace ve Svycarsku? NP/Farmy/L.Resorty....

Diky za O., D.
Duke

Re: Switzerland - Summer

Příspěvekod Angelika » čtv 18. úno 2010 21:12:41

Ahojky, muzu ti doporucit agenturu KT Student servis (sidlo v Ceskem Tesine) - jela jsem s ni jako vypomoc do zemedelstvi nedaleko Bernu - pobyty trvaji 6 tydnu, srpen az vetsinou, nemusis mit zkusenosti, pozaduje se zakladni znalost Nj nebo Fj :-) Kdyztak si napis na: student.servis@seznam.cz
Je to duveryhodny a fakt se postaraji, kdyz je eventuelne problem :-) Svycarsku zdar :-)
Angelika

Příspěvekod Farel » sob 27. úno 2010 9:50:17

Ahoj,

muzu se te zeptat na tu agenturu KT student servis? Kolik sis tam asi vydelala? A skoncila si tak dobre jenom ty, nebo byli i ostatni spokojeni? Me totiz nesedi, ze na strankach svycarsky agentury (pres kterou to KT servis zarizuje) je minimalni mzda 20 franku... a to si tak akorat vydelas na naklady, ktery do toho vrazis.... ale pokud by se dodrzela nabidka od KT Student Servis 35-50 franku/tyden, tak by to uz bylo zajimavy:)

A jeste prosimte, co si tam presne delala za praci?

Diky moc!!!!
Farel

Příspěvekod Farel » sob 27. úno 2010 10:02:20

teda myslela sem 35 - 50 franku na den;) a jeste jeden dotaz,... myslis ze lepsi platy jsou u nemecke, nebo francouzske rodiny?
Farel

Příspěvekod PETR KUČERA » ned 28. úno 2010 18:43:14

Ahoj, a jaké jsou podmínky pobytu? Je to nějak limitováno věkem? Jaké jsou termíny?
PETR KUČERA

Příspěvekod Angelika » ned 07. bře 2010 13:35:51

Ahojte, na tech svycarskych strankach i ve smlouve byva uvedeno tech 25 CHF/den (nebo tak nejak), coz je hranice pod kterou svycarsky zamestnavatel nesmi jit (nesmi vam dat mene). Jinak to rozmezi 35 - 50 CHF byva castejsi, farmarske rodiny vetsinou vyplaci nejakou dvojcifernou castku v tomto rozmezi, zalezi to samozrejme na rodine (nektera da 35 a nektera 50 CHF), ale rekla bych tak, ze asi 85% rodin se tohohle rozpeti drzi :-)
Ja si tam vydelala asi 1200 CHF + jeste 100 CHF mi dali "na cestu". Jinak i kdyz to nemusi financne vypadat nejak extra atraktivne (vzhledem k jinym vydelecnejsim pracem - treba u more), clovek zazije vylety a prozije vsechno mozne (volny den jsme travili v Alpach, prohlidka hist.mesta, vylet na lodce, vesnicke divadlo aj...), ale zas to zalezi na rodine, ale vetsinou jsou na to zvykli.
Jinak nemuzu rozlisit, zda je lepsi nemecka nebo francouzska rodina po financni strance, je to asi individualni ;-)
Ja byla s nemcinou nedaleko Bernu, z venkova jsem neznala skoro nic (pochazim z mesta) a delala jsem treba: uklid v dome, obcas vareni, neco malo na zahradce, sbirani ovoce, a hlavne kazdy den pomoc ve stodole (krmeni krav a prasatek, uklid aj., zkusila jsem si i dojeni), jinak i parkrat prace na poli (nic tezkeho - jen prehrabovani sena) :-D
Jinak podminky pobytu - min. 18 let, zaklady Nj nebo Fj a ceske obcanstvi,jinak snad vice toho neni (napis si pro info na tu adresu viz co jsem uvadela). Terminy pobytu jsou kazdy rok jine, ale byva to tak od poloviny srpna do konce zari. :-)
Angelika

Příspěvekod Iveta 15 » pát 26. bře 2010 19:23:05

Ahoj,
chci se zeptat na tu agentůru KT Student servis jestli nejde o nějaké podvodníky? Zda dodrželi všechny podmínky co slibují a jestli ti od nich po odeslání peněz došla smlouva a všechno?? Protože píší že po zaslání peněz ti oni pošlou smlouvu.
Iveta 15

Příspěvekod Angelika » úte 30. bře 2010 14:31:45

Ahojky, podvod to fakt není, já si aspoň nemůžu na nic stěžovat :) Podepisovala jsem smlouvu osobně v Českém Těšíně, takže jsem se ještě s panem majitelem (pan Kožusznik) vykecavala a ptala se na podrobnosti.
Samozřejmě pokud se dostaneš do dobré rodiny, je to bezva, pokud tě naopak zlobí, je to starost; ale v jaké rodině skončíš, to nemůžeš předem ovlivnit. Takže vám přeji, ať máte kliku na famílii :)
Angelika

Příspěvekod mishul » sob 08. kvě 2010 14:21:49

Ahoj, jedu tam tohle léto s přítelem taky a zajímalo by mě, jaká úrověň němčiny se požaduje? Resp. vím že základní, ale v zahraničí jsem nikdy nemluvila "naostro" takže mám trošku strach abych jim rozuměla co po mě chtějí.. Tak prosím někoho kdo už tam byl, aby mi řekl jak to tam je :) Díky moc :)
mishul

Příspěvekod angelika » sob 08. kvě 2010 17:52:45

Ahojky, úroveň němčiny...určitě čím vyšší tím lepší, ale zase z kontextu a podle toho jak ti co ukážou ti hodně věcí dojde a docvakne. Myslím, že nemusíš mít strach, koneckonců tyto švýcarské rodiny, co mají každý rok na pár týdnů člověka z Čech přes Landdienst, tak to je tradice už asi 15 let a ty rodiny jsou taky zvyklé na ledacos, takže tak :) Lidi pro info nebo tak klidně pište na rezzy@zoznam.sk zodpovim co muzu ;-)
angelika

Zpět na Práce v zahraničí