Chci si nechat zařídit studium v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur a škol zajišťujících studium v zahraničí Anglie, Austrálie, Irsko, USA Německo, Velká Británie, EU, Kanada
více informací

Chci přímo kontaktovat zahraniční jazykové školy

Seznam spolehlivých zahraničních jazykových škol. Angličtina, němčina, francouzština, ruština, španělština…
více informací

Chci si nechat zařídit práci v zahraničí

Seznam našich spolehlivých agentur zajišťujících práci v zahraničí - krátké pracovní pobyty i zaměstnání, au-pair, letní tábory, práce na farmách…
více informací

Sezonni prace

Nabídka práce v zahraničí. Rady a návody, jak sehnat práci v zahraničí.
Pravidla fóra
Pokud víte o zajímavé nabídce práce v zahraničí, vložte ji do fóra jako samostatný příspěvěk. Příspěvky vyjadřují osobní názory uživatelů fóra a redakce Nazkušenou.cz za ně neodpovídá.

Sezonni prace

Příspěvekod Dzany80 » sob 10. zář 2011 9:59:39

Chtel bych znas Vase nazory...
V soucasne dobe mam moznost odjet do Rakouska na sezonni praci, skiservis apod. Dotaz se tyka meho dosavadniho zamestnani a pripadneho hledani nove prace. V soucasne zamestnani jsem jiz 7 let a musim se priznat, ze mam vybudovanou vic nez slusnou pozici. Jenze tahne me to do Rakouska a nejsem schopen vyhodnotit, co bude pak, az tam ta sezonni prace skonci. Je tezke tam sehnat praci? Jake je riziko, ze me zamestnavatel (sezonni prace) hned po nastupu vyhodi? Neni mi 20, abych takhle riskoval, proto se ptam, jake mate zkusenosti s hledanim prace po ukonceni sezonnich praci (schischule atd.). Diky za odpoved.
Dzany80

Re: Sezonni prace

Příspěvekod jitulka » sob 10. zář 2011 11:47:49

dobrý den
Práce v zahraničí je velice náročná, ikdyž umíte jazyk zvyknout si na místní populaci vám může minimálně měsíc i dva trvat podle toho jaké nadání na jazyk máte, nikdy nevíte bude te li si rozumět s kolegy , kteří jako vy mohou být cizinci. Při svých brigádách jsem se nesetkala s rasismem-díky bohu , ale i s tím se můžete při hledání práce v zahraničí setkat.Je dobré se poptat na druh smlouvy a kdo a kam bude odváďět pojištění.Právo na dávku v nezaměstnanosti(zahraničí mám zkušenost jen z německem) dostanete až po roce práce. Když neseženete práci a vrátíte se do čr nebudete pobírat žádnou podporu. Tak se na to připravte. Sledujte nabídky práce na www.gigajob.at nebo spíš na lépe hodnocené nabídky do německa (gigajob vás nasměřuje i do německa a švýcarska)
jitulka

Příspěvekod blanka » pát 15. čer 2012 16:32:50

když skončí sezona je to potom hodně náročné co dělat,zůstaneš bez práce i nároku na podporu.Pokud si nezajistíš práci v rakousku dále,tak jsi v háji.To znám velmi dobře.ahoj
blanka

Příspěvekod veronika » stř 20. čer 2012 11:12:39

to Blanka: s podporou ho nepleťte..to je celkem vedlejší..a za druhé na tu podporu nárok mít bude..v Rakousku jsem sezónně pracovala a většinou pokud už tedy tu smlouvy chtějí ukončit ukončí ji uplynutím doby, kdy Vám vzniká nárok na podporu v ČR v nejvyšších procentních sazbách..a mimo jiné jsou tam kvalitnější agentury, které zajišťují práci i mimo sezónu..záleží na vyučení apod., některé školy tam nejsou brány v potaz tak jako v Británii. Ale vůbec bych se nebála..já jsem sice ve věku bez závazků, ale přesto jsem opustila dobrou práci u nás, za trojnásobný tříměsíční plat v Rakousku..a nelituji..dobrá zkušenost, a plánuji opět vycestovat..
veronika

Zpět na Práce v zahraničí