od zdeni.rouskova » stř 01. črc 2015 16:11:53
Milá rodino,
Váš inzerát mě velice zaujal, a proto jsem se Vás rozhodla ihned kontaktovat. Nejdříve bych se Vám ráda představila.
Jmenuji se Zdeňka Rousková a pocházím z menší vesničky ve východních Čechách v samém podhůří Krkonoš. Bydlím společně se svou rodinou ve větším rodinném domě. Můj otec je podnikatel a vášnivý chovatel exotických zvířat a matka je nyní zaměstnankyní nedaleké firmy. Také mám o 11 let mladší sestřičku – Karolínu a mně samotné je 19 let. Jelikož jsem z poměrně mnohočlenné rodiny, péče a starost o mladší děti je mi více než blízká. Zřejmě nemusím podotýkat každodenní hlídání své sestry, ale i zkušenosti s větším počtem dětí. S příbuznými trávíme téměř všechen volný čas, a tak jsem, jakožto nejstarší z nich, v pozici „chůvičky“ pro své malé sestřenice a bratrance.
Studovala jsem na všeobecném gymnáziu v Trutnově. Studium a vzdělání je jedním z mých největších koníčků, tudíž se mohu pochlubit svým čtyřletým prospěchem s vyznamenáním. Maturitní zkoušku jsem skládala ze státní části – českým jazykem, matematikou a profilové (=školní) části z biologie, anglického jazyka a chemie. Avšak na německý jazyk jsem neopomněla, protože jsem ho měla již od 6. třídy na základní škole a v navazujícím gymnazijním čtyřletém cyklu taktéž. Bohužel jsem z něj nemohla maturovat, ale ve 4. ročníku jsem z něj úspěšně složila zkoušku na úrovni B1. A dále se zdokonaluji i v ruském jazyce – již zcela soukromě. Do budoucna bych se ráda stala lékařkou. Je to můj sen od raného mládí. Konkrétněji bych se ráda zabývala studiem všeobecné medicíny a specializovala se na dětské pacienty. Tento rok jsem se účastnila přijímacích zkoušek, ale na mou vysněnou fakultu mi sen utekl o pár bodů. I když jsem byla přijata na jiné vysoké školy, ráda bych zkusila svou šanci za rok u té své vysněné (lékařské fakulty Univerzity Karlovy) a rok se zdokonalovala v cizím jazyce či se seznámila s životem v jiné rodince, v jiné zemi. Myslím si, že je to zkušenost drahocenná a doušek osamostatnění se - je více než důležitý.
Od mala žiji velmi aktivním životem. Účastnila jsme se mnoha zájmových kroužků a aktivit. Mám velmi blízko k přírodě a k pomoci lidem. Jsem členkou Českého červeného kříže, kde jsem na pozici dobrovolníka. Také jsem 2 roky vedla kroužek –aranžování, ve kterém jsem děti směřovala ke kreativním činnostem a rozvoji zručnosti. Baví mě vytvářet pro děti zajímavé aktivity – od vyrábění po sportovní hry a jiné zabavení volného času dětí. V neposlední řadě jsem během studia pomáhala vrstevníkům, ale i mladším žákům s výukou a doučovala je zejména v profilových předmětech (např. fyzika, matematika ale i cizí jazyky) či se je jinak snažila motivovat ve vzdělávání se.
Mezi mé specifické vlastnosti patří pracovitost, přesnost a píle. Jsem také společenská a komunikace s lidmi mi nedělá sebemenší problémy. Mám velmi milé a přátelské vystupování a také mi nechybí ochota čelit výzvám a novým věcem.
Myslím si, že by mi Vámi nabídnutá práce aupair přinesla mnoho zkušeností, které bych mohla využít ve svém budoucím životě. Život v Německu je mým druhým snem, hned po dokončení studia medicíny a ráda bych se s touto zemí a kulturou seznámila tímto příjemným způsobem. Samozřejmě jsem ochotná Vám ve všem vyhovět a být Vám co nejvíce nápomocna.
Pokusila jsem se Vám stručně popsat a charakterizovat. Mile ráda se o Vaší rodině dozvím také něco málo.
Velmi mě potěší Vaše případná odpověď.
S přáním hezkého dne
Zdeňka