Velká Británie
Informace o možnostech práce a studia ve Velké Británii.
Stáž v Českém centru LondýnČeské centrum Londýn nabízí studentskou stáž, která bude probíhat v prostorách kanceláří v centru Londýna a z části v dalších institucích, se kterými bude České centrum v daném období spolupracovat.
Číst článek Stáž v Českém centru Londýn |
Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdemTaky tě láká vyměnit práci nebo brigády v malém českém rybníčku za něco neznámého, a o to zajímavějšího? Nebo jsi čerstvě po škole a rád bys získal praxi a zkušenosti, kterými se hned tak někdo chlubit nemůže? Pokud se nerad seznamuješ s lidmi, radši sedíš doma než cestuješ, obvykle jen čekáš, co ti spadne shůry, nestojíš o to, zdomácnět v jiném jazyku než češtině, a vlastně ani moc pracovat nechceš ... nic tu pro tebe nemáme!
Číst článek Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdem |
Ze života au-pairJako au-pair jsem se rozhodla v zahraničí strávit celý rok a pořádně se naučit anglicky. Kamarádka mi poradila zajít do agentury, kde jsem vyplnila přihlášku, absolvovala pohovor v angličtině a pak jen čekala na rodinu.
Číst článek Ze života au-pair |
Život v Anglii: Mýtus zvaný anglické počasíKdyž se řekne Anglie, mnozí si vybaví zatažené mraky, mlhu a permanentní déšť. I já patřila k těm, kteří rádi prohlašovali, že by se do Spojeného království nikdy nepřestěhovali, protože chovám odpor k dlouhým deštivým dnům.
Číst článek Život v Anglii: Mýtus zvaný anglické počasí |
Střední škola v cizině: dveře ke studiu v zahraničí jsou otevřené dokořánZvládnu pobyt v zahraničí? Je studium na střední škole pro mě? Domluvím se v cizí zemi? Každý, kdo kdy v životě stál před nějakým velkým rozhodnutím, zná dobře tyto pocity. Nejistotu, neustálé polemizování a přemýšlení nad klady a zápory myšlenky, která ti roste v hlavě. Na druhé straně cítíš obrovské vzrušení z neznámého i vůni dálek...
Číst článek Střední škola v cizině: dveře ke studiu v zahraničí jsou otevřené dokořán |
Letní zahraniční tábory s jazyky pro dětiJak zajistit svým dětem program na letní prázdniny tak, aby se nenudily, strávily čas smysluplně a ideálně nevypadly z procesu učení? Takové otázky řeší před příchodem teplých měsíců každý rodič. Nabídka letních aktivit je v Česku široká a mnohé jazykové školy nabízí i tábory s výukou jazyků. Na jazykový tábor ale můžete poslat děti i do zahraničí. Budou tak muset neustále komunikovat v cizím jazyce, poznají cizí kulturu a získají nezapomenutelné zážitky.
Číst článek Letní zahraniční tábory s jazyky pro děti |
Studentské léto v Anglii aneb vše není tak růžovéPsal se rok 2016. Byl jsem v kontaktu se svým kamarádem, který byl zrovna v Anglii, a já začal uvažovat nad cestou za dobrodružstvím, zkušenostmi a samozřejmě i vidinou výdělku do země kalorických snídaní a deště – do Anglie.
Na internetu jsem si přečetl pár článků, rad a pořídil si knihu: „Cestování = Nejlepší životní investice“, kterou jsem přečetl na jeden nádech a nebylo co řešit.
Číst článek Studentské léto v Anglii aneb vše není tak růžové |
Interaktivní mapa: Jazykový pobyt v Anglii nebo na Maltě?Cestujete rádi, chcete se zlepšit v angličtině a máte kuráž odcestovat na jazykový pobyt do zahraničí? Vycestujte za angličtinou do Anglie nebo na Maltu! Spojíte příjemné s užitečným a poznáte mezinárodní přátele na celý život. O dalších studijních programech v zahraničích se můžete dozvědět zde.
Číst článek Interaktivní mapa: Jazykový pobyt v Anglii nebo na Maltě? |
Au-pair pobytyAu-pair pobyty jsou levným a jednoduchým způsobem, jak vycestovat do zahraničí, zlepšit se v jazyce a poznat kulturu cizí země. Au-pair je svobodná dívka (případně i chlapec) ve věku od 17 do 30 let, která pomáhá hostitelské rodině s péčí o děti nebo s domácností.
Číst článek Au-pair pobyty |
Česká Miss piluje angličtinu v LondýněAč by se mohlo zdát, že je dokonalá, Nikol Švantnerová ví, že jí nic samo do klína nespadne. Spolu s korunkou vyhrála také jazykový pobyt od Channel Crossings a odjela tak před Miss Universe do Londýna, kde se oddává angličtině i poznávání britské kultury. Jak se jí v Anglii líbí prozradila v krátkém rozhovoru.
Číst článek Česká Miss piluje angličtinu v Londýně |
Oblíbenost kurzů angličtiny ve Velké Británii roste. I díky levným letenkám.Rodilí mluvčí, možnost odposlouchat přízvuk, bohatá historie země, spousta památek, ale především blízkost, nízké náklady na dopravu a tedy i relativní finanční dostupnost. To jsou hlavní důvody, proč se kurzy angličtiny ve Velké Británii stále drží na špičce popularity mezi českými studenty. A jejich oblíbenost neohrozila ani ekonomická krize, která se před pár lety prohnala Evropou.
Číst článek Oblíbenost kurzů angličtiny ve Velké Británii roste. I díky levným letenkám. |
Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdyDostávám neustále dotazy týkající se pojištění ve Velké Británii a odvodů ze mzdy. Po celou dobu mého života a podnikání na ostrovech se změnilo jen několik maličkostí. Proto přináším tento článek, který odpovídá na ty nejčastější dotazy, které často diskutuji s klientama.
Číst článek Sociální pojištění ve Velké Británii a odvody ze mzdy |
Jazykové pobyty v Anglii: Londýn – město (nejen) pro studium stvořenéPokud přemýšlíte o jazykovém pobytu v Anglii, jste tu správně. A pokud uvažujete o studiu angličtiny v Londýně, rozhodně nikam jinam neklikejte.
Číst článek Jazykové pobyty v Anglii: Londýn – město (nejen) pro studium stvořené |
Jazykový kurz v Londýně očima vítězky České Miss 2014 Gabriely Frankovéúterý 5. srpna 2014 - v 3:15 mi zazvonil budík a já se musela vyplazit z postele, protože mi v 6 hod letělo letadlo. Po příletu do Londýna mě čekalo asi to nejnáročnější - místní doprava.
Číst článek Jazykový kurz v Londýně očima vítězky České Miss 2014 Gabriely Frankové |
Odborné stáže dotované z fondů EUStáže jsou investicí do budoucna, na tom se jistě všichni shodnou. Účelem je získávání zkušeností nebo jejich rozšíření v oboru studia či v oboru vykonávané profese. Při absolvování stáže v zahraničí si navíc účastníci ve značné míře osvojí cizí jazyk. Výsledek stáže se pak zrcadlí v obdržených referencích a mezinárodní zkušenosti přidané do kolonky Experience v životopisu účastníka.
Číst článek Odborné stáže dotované z fondů EU |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem