USA
Informace o možnostech práce a studia v USA.
Česká republika stále více láká americké studentyDo České republiky v akademickém roce 2017/18 přijelo 5 248 amerických studentů. Jejich počet tak vzrostl oproti minulému akademickému roku o 9,9 %. Česká republika tak obhájila 13. místo mezi nejpopulárnějšími destinacemi pro americké studenty celosvětově, v rámci Evropy jsme na sedmém místě.
Číst článek Česká republika stále více láká americké studenty |
Čeští středoškoláci mohou zabojovat o roční pobyt v USA zdarmaČeští středoškoláci mají od 1. září opět šanci vyhrát stipendium na bezplatný roční pobyt v USA. Tuto příležitost jim poskytuje výměnný program Future Leaders Exchange neboli FLEX, který financuje Ministerstvo zahraničí USA a realizuje nezisková vzdělávací organizace American Councils for International Education.
Číst článek Čeští středoškoláci mohou zabojovat o roční pobyt v USA zdarma |
Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdemTaky tě láká vyměnit práci nebo brigády v malém českém rybníčku za něco neznámého, a o to zajímavějšího? Nebo jsi čerstvě po škole a rád bys získal praxi a zkušenosti, kterými se hned tak někdo chlubit nemůže? Pokud se nerad seznamuješ s lidmi, radši sedíš doma než cestuješ, obvykle jen čekáš, co ti spadne shůry, nestojíš o to, zdomácnět v jiném jazyku než češtině, a vlastně ani moc pracovat nechceš ... nic tu pro tebe nemáme!
Číst článek Vzhůru do zahraničí za prací - s pracovní smlouvou před odjezdem |
Ze života au-pairJako au-pair jsem se rozhodla v zahraničí strávit celý rok a pořádně se naučit anglicky. Kamarádka mi poradila zajít do agentury, kde jsem vyplnila přihlášku, absolvovala pohovor v angličtině a pak jen čekala na rodinu.
Číst článek Ze života au-pair |
Střední škola v cizině: dveře ke studiu v zahraničí jsou otevřené dokořánZvládnu pobyt v zahraničí? Je studium na střední škole pro mě? Domluvím se v cizí zemi? Každý, kdo kdy v životě stál před nějakým velkým rozhodnutím, zná dobře tyto pocity. Nejistotu, neustálé polemizování a přemýšlení nad klady a zápory myšlenky, která ti roste v hlavě. Na druhé straně cítíš obrovské vzrušení z neznámého i vůni dálek...
Číst článek Střední škola v cizině: dveře ke studiu v zahraničí jsou otevřené dokořán |
8 věcí, které vám o exchange year nikdo neřekneJmenuji se Anička a v srpnu 2017 jsem vycestovala díky stipendiu od neziskové organizace ASSIST na roční studijní pobyt ve Spojených Státech, konkrétně do hlavního města Baltimore ve státě Maryland.
Číst článek 8 věcí, které vám o exchange year nikdo neřekne |
Stipendium na středoškolské studium v USAStudovat jeden celý rok na střední škole v USA je snem mnoha českých studentů, kteří by rádi zažili nějaké to dobrodružství a vzrušení z poznávání cizí země ještě při střední škole. Bohužel ne pro všechny mladé studenty je tato možnost středoškolského studia v zahraničí cenově dostupná. Právě pro ty však existuje řešení v podobě stipendijního středoškolského pobytu v USA od CCI!
Číst článek Stipendium na středoškolské studium v USA |
Jak se dostat na střední školu v USA?Zažít na vlastní kůži studium americké střední školy, se školními plesy, sportovními zápasy, prostě tak, jak ho vykreslují americké filmy, je snem mnoha teenagerů. A sny se mají plnit zvlášť, když je dnes možné se na americkou „high school“ dostat. Mrkněte na možná úskalí, prostudujte informace o stipendiích, a pak už se vydejte sbírat zkušenosti za oceán!
Číst článek Jak se dostat na střední školu v USA? |
Jedinečný Veletrh amerických univerzit detailně představí studium v USAVeletrh amerických univerzit je letos největší akcí, na které se mladí lidé podrobně seznámí s možnostmi vysokoškolského studia v USA. Představení amerických univerzit, stipendijních programů a zkušeností absolventů se odehraje v pondělí 18. dubna 2016 od 15 do 18 hodin v prostorách Anglo-American University v Praze.
Číst článek Jedinečný Veletrh amerických univerzit detailně představí studium v USA |
Au-pair pobytyAu-pair pobyty jsou levným a jednoduchým způsobem, jak vycestovat do zahraničí, zlepšit se v jazyce a poznat kulturu cizí země. Au-pair je svobodná dívka (případně i chlapec) ve věku od 17 do 30 let, která pomáhá hostitelské rodině s péčí o děti nebo s domácností.
Číst článek Au-pair pobyty |
Studium na střední škole v USA? Jen ty nejlepší zkušenosti a zároveň splněný sen.Jaké to bude studovat na střední škole v USA? Co mě čeká? Na co se mám připravit? Všechny tyhle pocity jsem měla, když jsem se v sedmnácti letech rozhodla vydat na druhou stranu oceánu, za svým snem, za studiem střední školy ve Spojených státech.
Číst článek Studium na střední škole v USA? Jen ty nejlepší zkušenosti a zároveň splněný sen. |
Získejte informace o studiu v USADo konce června 2013 bude ve Fulbrightově komisi, mezivládní organizaci pro vzdělávací výměny s USA, poskytovat informace zájemcům o studium na amerických univerzitách český student bakalářského programu na prestižní Connecticut College v Nové Anglii Vladimír Chlouba.
Číst článek Získejte informace o studiu v USA |
Česko - oblíbená země pro studium AmeričanůZdá se vám, že bydlíme v nudné malé zemi oproti třeba Americe? Právě Američani si to ale nemyslí a velmi rádi jezdí do České republiky studovat. I přes mírný pokles oproti loňskému roku je naše malá země vedoucí destinací pro americké studium v zahraničí nejen v Evropě, ale také po celém světe. A když už to vezmeme kolem dokola, máme 18. místo v nejoblíbenějších destinacích vůbec!
Číst článek Česko - oblíbená země pro studium Američanů |
Jaké to bylo za velkou loužíKaždý rok si říkáte, že po ukončení semestru vyrazíte někam do zahraničí pracovat? Ale každý rok to dopadne stejně protože to a nebo ono? Student VUT Jirka Z. se jedno léto rozhodl vyrazit za velkou louži do USA a zažít něco, na co jen tak nezapomene.
Číst článek Jaké to bylo za velkou louží |
Jazykové kurzy v USAStudium v zahraničí během letních prázdnin láká středoškoláky, ale i dospělé pracující. Častými cíly jsou např. Velká Británie či Malta. Pokud se však chystáte na své angličtině zapracovat do hloubky a vyberete si kurz na měsíc a déle, zkuste třeba jazykový kurz v USA.
Číst článek Jazykové kurzy v USA |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem