Norsko
Informace o možnostech práce a studia v Norsku.
Práce v Norsku aneb uklízečkou za plat managerůNikola Pokorná jezdí do Norska pracovat na sezónní práce od roku 2014. Poprvé vyrážela se svým přítelem tzv. "na blind". Bez zkušeností, bez kontaktů a bez konkrétní představy, co a kde hledat. To vše v polovině rozjeté sezony, kdy většinou už byla všechna pracovní místa obsazená. Tisíckrát byli odmítnuti, přesto se ale nenechali odradit a práci po týdnu hledání získali.
Číst článek Práce v Norsku aneb uklízečkou za plat managerů |
Au-pair pobytyAu-pair pobyty jsou levným a jednoduchým způsobem, jak vycestovat do zahraničí, zlepšit se v jazyce a poznat kulturu cizí země. Au-pair je svobodná dívka (případně i chlapec) ve věku od 17 do 30 let, která pomáhá hostitelské rodině s péčí o děti nebo s domácností.
Číst článek Au-pair pobyty |
Norsko – země, na kterou se nezapomínáTéma, které většinu lidí zajímá nejvíce, je samozřejmě alkohol.
Číst článek Norsko – země, na kterou se nezapomíná |
Moje cesta do NorskaHodně jsem přemýšlela o pobytu v cizině, neustále mě hlavně mamka tzv. ukecávala, abych se někam podívala, že ona by jela hned, ale že neumí jazyk apod. Já jsem spíše stydlivá a plachá, proto to pro mi to zpočátku nepřišlo jako dobrý nápad, ale náhoda tomu tak trochu pomohla. Seznámila jsem se s klukem, který v cizině žije, no a zamilovali jsme se…
Číst článek Moje cesta do Norska |
Práce v NorskuNorsko nabízí hodně pracovních míst hlavně v sezónních zaměstnáních, ve zdravotnictví a v informačních technologiích. Čeští občané nemohou v Norsku pracovat bez pracovního povolení, jeho získání ale nebývá obtížné, pokud doložíte potvrzení od zaměstnavatele, který vás hodlá přijmout.
Číst článek Práce v Norsku |
Jazykové kurzy v zahraničíJazykové kurzy v zahraničí jsou výborným způsobem, jak rychle zlepšit své jazykové znalosti. Nabídka kurzů je velká, jejich kvalita se ale často hodně liší. Na co si tedy dát při výběru jazykového kurzu pozor?
Číst článek Jazykové kurzy v zahraničí |
Studium v zahraničíNejznámější a pravděpodobně i nejjednodušší možnost, jak studovat v zahraničí, nabízí program Erasmus (dříve Socrates) zaštiťovaný Evropskou unií. Kromě něho existuje ale i mnoho dalších možností získání stipendia anebo studium v zahraničí na vlastní pěst.
Číst článek Studium v zahraničí |
Práce na farmách v NorskuPokud patříte mezi lidi, které lákají severské země a nevadí jim manuální práce, pak zkuste práci v zemědělství či na farmách v Norsku. V Norsku je možné pracovat dva až tři měsíce na farmách. Zúčastnit se může každý ve věku od 18 do 30 let, podmínkou je pouze znalost angličtiny. Program probíhá celoročně, nejčastěji však v letních měsících. Práce na farmách je většinou velmi dobře placená, navíc vám stravu a ubytování platí rodina, u které budete bydlet.
Číst článek Práce na farmách v Norsku |
Au-pair v NorskuAu-pair pobyty v Norsku umožňují poznat tuto skandinávskou zemi, naučit se norsky a seznámit se s místní kulturou. Protože Norsko není členem Evropské unie, je vyřízení administrativních záležitostí mírně náročnější než u jiných zemí.
Číst článek Au-pair v Norsku |
Evropská dobrovolná službaEvropská dobrovolná služba – European Voluntary Service (EVS) je zajišťována Evropskou unií a umožňuje mladým lidem pracovat jako dobrovolníci v zahraničí. Doba pobytu v cizí zemi je většinou 2 – 12 měsíců a dobrovolníkem se může stát člověk ve věku 18 až 30 let.
Číst článek Evropská dobrovolná služba |
-
LONDON INSTITUTE PRAHA s.r.o.
Praha 1 -
BOHEMIA INSTITUT
Praha 10 -
Cool Study
Sedlčany -
STUDYLINE
Praha 1 -
Camp Center International s.r.o.
Vysoká nad Labem